Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Liberation: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πάνω σε ένα σύννεφο, νομίζοντας πως η Ευρώπη είναι στο πλευρό του

liberation proto-thema

Για τους ΑΝΕΛ γράφει ο Γάλλος δημοσιογράφος: «Πρόκειται για ένα κόμμα τυχοδιωκτών, χωρίς συγκεκριμένη ιδεολογία της ανώτερης μεσαίας τάξης» - «Σκιάχτρο του νεοναζισμού» η Χρυσή Αυγή

«Με ταχύτητα - αστραπή ο ηγέτης της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Αλέξης Τσίπρας σχημάτισε κυβέρνηση με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, ένα λαϊκίστικο ακροδεξιό κόμμα», υποστηρίζει σε άρθρο του ο ανταποκριτής της Liberation στις Βρυξέλλες, Ζαν Κατρμέρ.

Για τον Γάλλο δημοσιογράφο, πρόκειται για μία εύθραυστη συνεργασία των δύο κομμάτων. «Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κατάφερε μια σημαντική νίκη στις εκλογές αυξάνοντας κατά 9 μονάδες την εκλογική του δύναμη από το 2012 , ωστόσο είναι "πολύ μακριά" από το να σχηματίσει "ένα παλιρροϊκό κύμα" που θα τα σάρωνε όλα στο πέρασμά του», σχολιάζει ο Γάλλος δημοσιογράφος και κάνει λόγο για «κατάρρευση» της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την τρίτη θέση της Χρυσής Αυγής την οποία χαρακτηρίζει «σκιάχτρο του νεοναζισμού».

Δεν παραλείπει επίσης, να αναφέρει ότι για πρώτη φορά από το 1949, δεν υπάρχει στο κοινοβούλιο κανένα μέλος της οικογένειας Παπανδρέου. «Ο Παπανδρέου βγήκε από την ιστορία από την μικρή πίσω πόρτα, η απελπισμένη επιλογή του κατάφερε ως επί το πλείστον να αποδυναμώσει περαιτέρω ό,τι είχε απομείνει από το ΠΑΣΟΚ».

"Πρώτο Θέμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου