Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Σακελλαρίδης, Λαπαβίτσας κατά δηλώσεων Βαρουφάκη, αναδίπλωση του τελευταίου.



Σε αναδίπλωση σχετικά με την αναφορά του ότι συμφωνεί με τα 2/3 του Μνημονίου προχώρησε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι δεν είπε κάτι τέτοιο και πρόσθεσε ότι «δεν είναι το Μνημόνιο αυτή η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις. Το Μνημόνιο είναι αυτοτροφοδοτούμενη κρίση. Κάποιες από τις μεταρρυθμίσεις είναι καλές. Το Μνημόνιο είναι η συνεχιζόμενη ύφεση και ένα χρέος το οποίο είναι δυσβάσταχτο και μη βιώσιμο».

Είχαν προηγηθεί αποστασιοποιήσεις και διαφοροποιήσεις από την αρχική του τοποθέτηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης προέβη σε διευκρινιστική δήλωση ερωτώμενος για το θέμα (ΑΝΤ1), καθώς τόνισε ότι η αναφορά του υπουργού Οικονομικών έγινε για τις μεταρρυθμίσεις καθαυτές και όχι για τον τρόπο με τον οποίο υλοποιήθηκαν, ενώ πρόσθεσε ότι «μεταρρυθμίσεις θα γίνουν με τρόπο που θα βοηθηθεί η ελληνική κοινωνία».

Αποστάσεις από τις αναφορές Βαρουφάκη έλαβε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας, ο οποίος τόνισε (ρ/σ ΒΗΜΑ) ότι «εγώ ξέρω τι λέει το διακηρυγμένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, πάνω στο οποίο κέρδισε τις εκλογές και τι λέει το κόμμα, οι άνθρωποι που συζητάω μέσα. Αυτό ξέρω. Οτι ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει παντελώς το Μνημόνιο και ό,τι αυτό σημαίνει». Ερωτώμενος εάν ο κ. Βαρουφάκης βρίσκεται εκτός γραμμής, απάντησε ότι «δεν είπα εγώ αυτό το πράγμα. Εγώ αξιολογώ τι συμβαίνει και τι λένε το πρόγραμμα και οι αποφάσεις». Πρόσθεσε, δε, ότι «εγώ ξέρω ότι το Μνημόνιο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια απαράδεκτη κατάσταση και θα σταματήσει να ισχύει». Ο κ. Λαπαβίτσας επανέλαβε, μάλιστα, επιτακτικά ότι «θα πρέπει να υπάρξει βαθιά διαγραφή του χρέους».

Καθημερινή έντυπη έκδοση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου