Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Ο Γ. Βαρουφάκης, στηρίζει την κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης των δήμων



Να σταματήσει η χρηματοδότηση των δήμων από το κράτος και τα έσοδα τους να προέρχονται αποκλειστικά από το χαράτσωμα των δημοτών θέλει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, συμφωνώντας με τη σχετική πρόταση του Στ. Μάνου.

Στο όνομα της αντιμετώπισης της διαπλοκής, ο Στέφανος Μάνος πρότεινε μέσω ανάρτησης στο twitter να διακοπεί η χρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης από το κράτος και οι δήμοι να αντλούν τους πόρους που χρειάζονται, με ανταποδοτικό τέλος που θα πληρώνουν οι δημότες.

Με αυτό τον τρόπο οι δήμοι θα λειτουργούν ακόμη περισσότερο ως φορομπηχτικοί μηχανισμοί, με αποτέλεσμα τα λαϊκά στρώματα να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ο Στέφανος Μάνος ανέφερε ότι με αυτή την πρόταση ο προϋπολογισμός θα εξοικονομήσει 2,6 δισ. ευρώ, τα οποία προφανώς θα μπορέσει να τα διοχετεύσει στο μεγάλο κεφάλαιο.

Ο Γ. Βαρουφάκης εξέφρασε τη στήριξή του σε αυτή την πρόταση και μέσω του twitter απάντησε: «Συμφωνώ κ. Μάνο - χωρίς να δεσμεύω την κυβέρνηση. Μόλις πάψει η διαπραγμάτευση να ξεκοκαλίζει το χρόνο μας θα το θέσω».

Η συγκεκριμένη απάντηση ικανοποίησε τον Στέφανο Μάνο, ο οποίος έγραψε στον υπουργό Οικονομικών: «Πολύ χαίρομαι για την απάντησή σας. Καλή επιτυχία!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου