Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Ποιος είναι σήμερα ο «Κοκός» που στηρίζει Τσίπρα;

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ,
τεύχος 1843 στις 18 Δεκεμβρίου 2014

Κοκός γεννήθηκε, Kοκός θα πεθάνει

Ο Γλύξμπουργκ μας τελείωσε, ζήτω ο «Κωνσταντίνος τέως Βασιλεύς Παύλου». Δεν είναι καθόλου πλάκα. Όσο ακατάληπτο κι αν ακούγεται, αυτό είναι το επίσημο όνομα με το οποίο ο Κοκός διαθέτει πλέον ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, στοιχεία αναγκαία για τις όλο και… πλουσιότερες δραστηριότητές του στην Ελλάδα. Για τις οποίες κατοχύρωσε τη λέξη «Βασιλεύς» (μπρρρ!), έστω και με το συνοδευτικό τέως…

Στα σαράντα του μακαρίτη, ο πιο μισητός θεσμός στη σύγχρονη ελληνική Ιστορία, η βασιλεία, εμφανίζεται με διάθεση νεκρανάστασης. Ακριβώς σαράντα χρόνια συμπληρώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα από το δημοψήφισμα (8 Δεκεμβρίου 1974) με το οποίο το 70% των Ελλήνων έστειλε μια και καλή στον αγύριστο τον Κοκό, την οικογένειά του και ό,τι αυτή αντιπροσώπευε για τα δεινά της χώρας.

Ελάχιστοι το θυμήθηκαν, προφανώς αυτός που δεν το ξέχασε ποτέ είναι ο ίδιος ο Κοκός και το σόι του, που, από δω σ’ έχω από ’κεί το παλεύω, δεν λένε να ξεκολλήσουν από τα περασμένα… μεγαλεία, ούτε φυσικά κι απ’ τον τόπο μας.

Το γελοίον του πράγματος

Το ντοκουμέντο που αποκαλύπτει σήμερα το «Ποντίκι», η Γνωμοδότηση 300/2014 του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ), με ημερομηνία 30 Σεπτεμβρίου 2014, περιλαμβάνει πλήθος στοιχείων για τα συνεχή πάρε - δώσε του Κοκού με το ελληνικό Δημόσιο, πάνω απ’ όλα όμως αναδεικνύει μια επίσημη παραδοχή του ελληνικού κράτους για τον Γλύξμπουργκ, 40 χρόνια μετά: «…αναγνωρίζεται ως στοιχείο προσδιοριστικό της ταυτότητάς του η λέξη “Βασιλεύς”».

Το γελοίον του πράγματος ακυρώνει κάθε καχύποπτη σκέψη για το ότι η αναγνώριση, με επίσημα ντοκουμέντα του ελληνικού κράτους, της λέξης «Βασιλεύς» μπορεί και να «αμφισβητεί» το δημοψήφισμα του 1974 (Αβασίλευτη Δημοκρατία ψηφίσαμε τότε). Ωστόσο στις εποχές που ζούμε τα έχουμε δει όλα και πραγματικά μόνο αυτό μας έλειπε...





Από τη Γνωμοδότηση του ΝΣΚ μαθαίνουμε επίσης ότι:

◆ Ο Κοκός σουλατσάρει ανά τον κόσμο, και φυσικά στη χώρα μας, με διπλωματικό διαβατήριο Δανίας με το όνομα «Βασιλεύς Κωνσταντίνος».

◆ Έχει αποκτήσει ήδη ελληνικό ΑΦΜ, το οποίο εκδόθηκε από τη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού στο όνομα «Κωνσταντίνος τέως Βασιλεύς Παύλου».

◆ Με το ίδιο όνομα παίρνει τώρα και Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), τον οποίο χρειάζεται ως «εργοδότης».

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, όπως καταγράφονται στη Γνωμοδότηση που εξέδωσε η πάρεδρος ΝΣΚ Σοφία Μπίκου.

Τέως με ΑΜΚΑ

Στις 30 Ιουνίου 2014 κατατέθηκε «με αριθμό πρωτοκόλλου 1434 αίτηση του τ. Βασιλέα της Ελλάδος Κωνσταντίνου, η οποία υποβλήθηκε προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ διά της φορολογικής εκπροσώπου του αιτούντος κας Αλίκης Στρογγυλού, με την οποία ο αιτών ζητά να του αποδοθεί Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) με το όνομα Κωνσταντίνος Βασιλεύς Παύλου» (σ.σ.: στην αίτηση λείπει το «τέως»). Η αίτηση του Κοκού συμπίπτει χρονικά με τη μεγάλη αγορά που έκανε στο Πόρτο Χέλι. Αντί 5 εκατ. ευρώ απέκτησε νέα… «θερινά ανάκτορα».

Τη θηριώδη έπαυλη στην Ερμιονίδα αγόρασε από τον θετό γιο του πρίγκιπα Σαντρουντίν Αγά Χαν, Μαρκ Σούρσοκ, ξοδεύοντας προφανώς κάποια από τα δισεκατομμύρια, τα οποία κατάφερε να κερδίσει από το ελληνικό Δημόσιο με τη γνωστή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το θέμα της λεγόμενης «βασιλικής περιουσίας».

Το νέο «φτωχικό» του Κοκού βρίθει αυθαιρεσιών (δρόμοι έχουν κοπεί στη μέση για να αποκλείονται οι πολίτες από την «ιδιωτική» παραλία, αυθαίρετες περιφράξεις, κατασκευές κ.ά.), οι οποίες έχουν ξεσηκώσει αντιδράσεις από περιβαλλοντικές οργανώσεις και φορείς της περιοχής. Για τη συντήρηση και τη λειτουργία ενός τέτοιου συγκροτήματος προφανώς και απαιτείται πολυάριθμο προσωπικό, εξ ου και προέκυψε η ανάγκη απόκτησης ΑΜΚΑ από τον εργοδότη τους.

Μαζί με την αίτηση συνυποβλήθηκαν «αντίγραφο του με αριθ. 450006851 διπλωματικού διαβατηρίου της Δανίας, στο οποίο ο ως άνω κάτοχος αυτού αναγράφεται ως “KING CONSTANTINE” καθώς και έγγραφα από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του ΙΚΑ - Οργανική Μονάδα Διοίκησης Ασφάλισης και Εσόδων, από το οποίο φαίνεται ότι στον αιτούντα έχει αποδοθεί αριθμός φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) από τη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού με στοιχεία Κωνσταντίνος τέως Βασιλεύς του Παύλου και της Φρειδερίκης…».

Το… υψηλότατο αίτημα προκαλεί τη δέουσα αναστάτωση στον μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα της χώρας και η γενική διευθύντρια Ασφαλιστικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ απευθύνεται στις 25 Ιουλίου προς το υπουργείο Εργασίας και τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Ασφάλισης. Έναν μήνα μετά, στις 29 Αυγούστου, ο υπουργός Εργασίας Ν. Βρούτσης υπογράφει το έγγραφο (υπ’ αριθ. 16607/ 253/ Φ80321/ 29.8.2014) προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, με το οποίο «ετέθησαν τα εξής ερωτήματα:

α) αν μπορεί με βάση το ισχύον νομοθετικό καθεστώς να αποδοθεί στον τέως Βασιλέα των Ελλήνων Κωνσταντίνο ΑΜΚΑ και

β) πώς θα πρέπει να εγγράφονται τα στοιχεία του ανωτέρω εργοδότη».
Έτσι, αναλαμβάνει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα η πάρεδρος του ΝΣΚ κ. Σοφία Μπίκου ξεκινώντας από το πρωταρχικό, ότι «το πρώτο απαραίτητο στοιχείο απογραφής του φυσικού προσώπου είναι το επώνυμο...».

Για να ανακαλύψει ότι δεν υπάρχει «κάνοντας βουτιά» στην Ιστορία της Ελλάδας και της Δανίας, μέσω της μακράς δικαστικής διαμάχης (ΣτΕ, Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) για τον νόμο 2214 του 1994 για τη «βασιλική περιουσία», που κατέληξε σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου:

«…Ο αιτών, τέως βασιλιάς των Ελλήνων, έκπτωτος ήδη σύμφωνα με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 8ης Δεκεμβρίου 1974, στερείται επωνύμου λόγω των ιστορικών περιστάσεων και ειδικότερα γιατί οι βασιλιάδες των Ελλήνων δεν είχαν επώνυμο».

Για να το στοιχειοθετήσει, επικαλείται το «Ψήφισμα της Β’ των Ελλήνων Συνέλευσης της 18.3.1963» (σ.σ.: προφανώς αναφέρεται στο 1863) με βάση το οποίο «ο ιδρυτής της δυναστείας Χριστιανός, Γουλιέλμος, Φερδινάνδος, Αδόλφος, Γεώργιος, δευτερότοκος γιος του πρίγκιπα Χριστιανού της Δανίας ανακηρύσσεται “Συνταγματικός Βασιλεύς των Ελλήνων” με το όνομα Γεώργιος Α’ Βασιλεύς των Ελλήνων».

Και επίσης έγγραφο από το Γραφείο του Πρωθυπουργού της Δανίας, με ημερομηνία 1 Ιουλίου 1983, προς την τότε κυβέρνηση Α. Παπανδρέου, το οποίο πιστοποιεί ότι «από το βασιλιά Χριστιανό 9ο και εφεξής κανείς Δανός βασιλιάς ή μέλος της δανικής βασιλικής οικογένειας δεν φέρει ή έφερε το όνομα Γλίκσμπουργκ ή οποιοδήποτε άλλο επώνυμο».

Σε όλες αυτές τις αιτήσεις και τα δικόγραφα υπάρχει το «Κωνσταντίνος, πρώην βασιλιάς των Ελλήνων» και όπως αναφέρεται στη Γνωμοδότηση του ΝΣΚ «η ονομασία αυτή, “πρώην βασιλιάς”, αναφέρεται όχι ως τίτλος ευγενείας, ο οποίος απαγορεύεται από το Σύνταγμα, αλλά για να προσδιορισθεί η ταυτότητα του αιτούντος, ο οποίος στερείται επωνύμου».

Με το σκεπτικό αυτό η Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, αφού επισημαίνει ότι

«1. Στις αποφάσεις ανωτάτων δικαστηρίων αναγνωρίζεται ως στοιχείο προσδιοριστικό της ταυτότητας του αιτούντος η λέξη “Βασιλεύς”.

2. Ο αιτών έχει ήδη λάβει Αριθμό Φορολογικού Μητρώου από το ελληνικό κράτος αναγραφόμενος στις σχετικές εφαρμογές ως “Κωνσταντίνος τέως Βασιλεύς Παύλου”…», απαντά στο υπουργείο Εργασίας ότι «εάν στο πρόσωπο του αιτούντος συντρέχουν και οι προβλεπόμενες στο νόμο ουσιαστικές και τυπικές προϋποθέσεις για απόδοση ΑΜΚΑ, δύναται να του αποδοθεί ο ΑΜΚΑ με την αναγραφή “Κωνσταντίνος τέως Βασιλεύς Παύλου”, ώστε να συμφωνεί με τα φορολογικά του στοιχεία (ΑΦΜ κ.λπ.)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου