Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

 ΠΑΣΕΒΕ: Οι εξαγγελίες της συγκυβέρνησης στόχο έχουν την είσπραξη των χαρατσιών



Ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ με την οποία τονίζει πως οι εξαγγελίες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, για τις οφειλές στην εφορία, στόχο έχουν την είσπραξη των χαρατσιών που επιβλήθηκαν το προηγούμενο διάστημα σε εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως οι όποιες «ρυθμίσεις» υπόσχεται δεν λύνουν το πρόβλημα των χιλιάδων υπερχρεωμένων λαϊκών οικογενειών. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τις οφειλές στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία στοχεύουν στην είσπραξη των φόρων και χαρατσιών που επιβλήθηκαν στους εργαζόμενους και στους αυτοαπασχολούμενους λόγω της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και των μνημονίων.

Παράλληλα προκλητικά "κουρεύουν" έως και 50% τα χρέη των μεγαλο-οφειλετών γιατί είναι γνωστό ότι 6.500 περίπου μεγαλο-οφειλέτες χρωστάνε το 90% των χρεών στο Δημόσιο και το υπόλοιπο 10% των χρεών το χρωστάνε οι εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και συνταξιούχοι. Για τους πρώτους δηλαδή, τα μεγάλα ψάρια, έγινε η μείωση και αντικειμενικά θα επωφεληθεί και η μαρίδα.

Ο μικρός αυτοαπασχολούμενος, και αν ακόμα μπει στη συγκεκριμένη ρύθμιση δίνοντας ένα ποσό με την προσδοκία να γλιτώσει το αντίστοιχο, είναι σίγουρο ότι θα κόψει από το εισόδημά του ή από κάπου αλλού.

Αυτή είναι η ουσία των ρυθμίσεων που παρουσίασε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Και στο ζήτημα των χρεών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, όπως και για το δημόσιο χρέος οι διακηρύξεις για διαγραφή και "κούρεμα" πήγαν περίπατο. Αντικαταστάθηκαν από τη διευκόλυνση και ορισμένες μειώσεις στα πρόστιμα.

Οι τεράστιοι φόροι, τα πρόστιμα, οι ασφαλιστικές εισφορές και οι προσαυξήσεις που φορτώθηκαν τα τελευταία χρόνια σε χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, μικρούς Εμπόρους, παρά τις ρυθμίσεις για μειώσεις προστίμων και προσαυξήσεων είναι αδύνατον να πληρωθούν, όσο συνεχίζεται η οικονομική κρίση, η αναδουλειά, η πτώση του τζίρου και η μονοπώληση της αγοράς.


Πώς θα πληρώσουμε τα προηγούμενα χρέη όταν συνεχίζεται για το 2015 η φορολόγηση με 26% και το τέλος επιτηδεύματος;


Πώς θα ζήσουμε όταν πρέπει να δίνουμε για τα χρέη το 30% του ήδη μειωμένου εισοδήματός μας;

Οι 100 δόσεις για την πληρωμή των χρεών στον ΟΑΕΕ θα μείνουν μακρινό όνειρο για χιλιάδες συναδέλφους που δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν, ούτε στα τρέχοντα υψηλά ασφάλιστρα.

Οι ρυθμίσεις που εξήγγειλε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που παρουσιάζονται ως καλύτερες από τις ανάλογες της προηγούμενης συγκυβέρνησης, κινούνται στην ίδια εισπρακτική κατεύθυνση.

Δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα χιλιάδων καταχρεωμένων συναδέλφων.

Για την αντιμετώπιση του οξυμένου προβλήματος των χρεών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία χρειάζονται μέτρα ουσιαστικής ελάφρυνσης.

Το αγωνιστικό - αντιμονοπωλιακό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων προβάλλει και διεκδικεί:


Κατάργηση του νόμου 4110/2013 (κατάργηση αφορολόγητου, 26% φορολογία από το πρώτο ευρώ). Αναδρομική διαγραφή των φόρων που επιβλήθηκαν με το νόμο αυτό.


Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.


Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη.


Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.


Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας. Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων. Κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ.


Αύξηση κρατικής χρηματοδότησης στον ΟΑΕΕ.


Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας.


Αναστολή των κατασχέσεων, επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών κλπ., για τους αυτοαπασχολούμενους που διατηρούν την επιχείρησή τους.

Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου