Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Γερμανία: Αύξηση της φτώχειας με άνοδο των κερδών των καπιταλιστών (ανάπτυξη της οικονομίας)




«Ποτέ η φτώχεια στη Γερμανία δεν βρισκόταν σε τέτοια υψηλά επίπεδα, όσο σήμερα», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Οργανισμών Πρόνοιας της Γερμανίας, παρουσιάζοντας την Πέμπτη στο Βερολίνο σχετική έκθεση. Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ακόμη μια φορά με τον πιο αδιάψευστο τρόπο την τραγική κατάσταση στην οποία έχει φέρει τα λαϊκά στρώματα η πολιτική που εξασφαλίζει δισεκατομμύρια στα μονοπώλια.

Μέσα σε ένα χρόνο η φτώχεια στην «ατμομηχανή» της ΕΕ αυξήθηκε κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, φτάνοντας το 15,5 %. Συνολικά 12,5 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, στην πλειοψηφία τους άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, συνταξιούχοι, αλλά και εργαζόμενοι σε ευέλικτες μορφές εργασίας, μίνι τζομπς και μερική απασχόληση. Αδιάκοπα συνεχίζεται και η αύξηση της παιδικής φτώχειας: 2.500.000 παιδιά, το 20% των παιδιών στη Γερμανία, ζουν σε συνθήκες φτώχειας, μη μπορώντας να ικανοποιήσουν βασικές ανάγκες, όπως αξιοπρεπή διαβίωση, μόρφωση και δημιουργικό ελεύθερο χρόνο.

Η φτώχεια αυξάνεται μαζί με τον πλούτο

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό για το μέλλον που επιφύλασσε η καπιταλιστική ΟΔΓ στους εργαζόμενους της Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με την ίδια έκθεση, τα περισσότερα ανατολικά κρατίδια βρίσκονται στις πρώτες θέσεις στη στατιστική των ποσοστών φτώχειας της χώρας. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Σαξονίας με 19% και του Βερολίνου με σχεδόν 22% του πληθυσμού να ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Χωρίς να καταδεικνύει τον πραγματικό ένοχο, που είναι το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα, η έκθεση ασκεί κριτική στην «πολιτική», αναφέροντας ότι «οι φτωχοί στη Γερμανία δεν επωφελούνται της οικονομικής ανάπτυξης» και το ότι «οι δείκτες της φτώχειας αυξάνονται παράλληλα με την αύξηση του πλούτου». Τα στοιχεία αυτά όμως αποτελούν ένα δυνατό «χαστούκι» σ‘ αυτούς που διαχειρίζονται, αλλά και σ‘ αυτούς που ευαγγελίζονται τον «εξανθρωπισμό» αυτού του βάρβαρου και σάπιου συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου