Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Δημήτρης Κουτσούμπας: «Εγώ θα το έλεγα μνημόνιο ουσιαστικά»



Κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς, σχετικά με το ζήτημα των διαπραγματεύσεων και των ενδεχόμενων συμφωνιών με τους εταίρους, άσκησε ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από την Άρτα, όπου από το πρωί περιοδεύει στις πληγείσες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα περιοχές.

«Από ότι φαίνεται, το περιτύλιγμα μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει μάλλον. Φαίνεται ότι είμαστε μπροστά σε μία συμφωνία, σε ένα νέο πρόγραμμα, εγώ θα το έλεγα μνημόνιο ουσιαστικά, αφού στο μεγαλύτερο μέρος του, τα μνημονικά μέτρα που πάρθηκαν όλα τα προηγούμενα 4-5 χρόνια, θα εξακολουθούν να είναι σε ισχύ» δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση και πρόσθεσε:

«Άλλωστε, είναι και με τη σύμφωνη γνώμη από ό,τι φαίνεται της κυβέρνησης και των υπουργών που βρίσκονται στις διαπραγματεύσεις και βεβαίως, το υπόλοιπο μέρος θα συζητηθεί για να καθοριστεί μία νέα συμφωνία μετά από ένα 6μηνο, παράταση ή πρόγραμμα-γέφυρα.

Όπως και να ονομαστεί, δεν έχει σημασία, ούτε ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό, για να παρθούν επίσης μέτρα που θα είναι στη λογική, για παράδειγμα, του ΟΟΣΑ, λογική όμως, που είναι σε σύμφωνη γνώμη της τρόικας, δηλαδή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, γιατί αυτή είναι η ουσία, οι θεσμοί υποτίθεται, οι τρεις, που είτε εκπροσωπούνται από υπαλλήλους, είτε εκπροσωπούνται από πιο ανώτερα στελέχη.


Η ουσία θα είναι η ίδια, για τον ελληνικό λαό. Δεν θα καλύπτουν λαϊκές ανάγκες, δεν θα καταργήσουν εφαρμοστικούς νόμους, δεν θα καταργήσουν το μνημόνιο».

Μάλιστα, όπως υποστήριξε «όχι με ένα άρθρο (σσ. δεν θα καταργηθούν) -που έλεγε προεκλογικά η κυβέρνηση- αλλά ούτε με αλλεπάλληλες νομοθετικές παρεμβάσεις...». Ανακοίνωσε, εξάλλου, ότι η πρώτη πρόταση νόμου, που θα καταθέσει το ΚΚΕ, είναι η κατάργηση εφαρμοστικών νόμων του μνημονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου