Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

 Βέβαιη και με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την επένδυσή της στον ΟΛΠ η Κίνα



Βέβαιη ότι η επένδυση του μονοπωλίου της Cosco στον Πειραιά, δεν κινδυνεύει, εμφανίζεται η Κινεζική κυβέρνηση. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα Zou Xiaoli είπε πως δεν υπάρχει καμία ανησυχία σε ότι αφορά την εκπλήρωση της συμφωνίας για την παραχώρηση των δύο εμπορευματικών σταθμών στην Cosco για 35 χρόνια, παραπέμποντας σε δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσα ότι θα σεβαστεί όλες τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί με την κινεζική πλευρά.

Επιπλέον, ο Κινέζος πρέσβης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει την κινεζική «συνεργασία» στο λιμάνι του Πειραιά και «καλωσορίζει» τις κινεζικές επιχειρήσεις «να διευρύνουν τις δραστηριότητές τους» στην Ελλάδα. Σε ό,τι αφορά, τέλος, τη συμμετοχή της Cosco, στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, ο Ζ. Xiaoli, παρέπεμψε το ερώτημα στην ελληνική κυβέρνηση.

Στο μεταξύ, η κινεζική κυβέρνηση αποφάσισε τον κατάπλου στον Πειραιά τριών πολεμικών πλοίων, από 16 έως 20 Φλεβάρη. Ο στολίσκος ήταν σε αποστολή στον κόλπο του Αντεν, για την προστασία εμπορικών πλοίων σε ένα σημαντικό εμπορικό ναυτικό δίαυλο.

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική επίσκεψη η οποία γίνεται σε πάρα πολύ κατάλληλη στιγμή», τόνισε ο Κινέζος πρέσβης. Παράλληλα πρόσθεσε ότι με την άφιξη του στόλου θα υπάρξει σειρά εκδηλώσεων σε υψηλό επίπεδο, άλλα και ο εορτασμός της κινεζικής Πρωτοχρονιάς, ενώ στις 18 Φλεβάρη δύο από τα τρία πλοία θα είναι ανοιχτά για το κοινό. Στο περιθώριο της παρουσίας των κινεζικών πλοίων στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί επίσης μια κοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου