Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Δεν περνάς κυρα Μαρία, δεν περνάς, δεν περνάς



Μερικές σκόρπιες σκέψεις που πέρασαν απ' το μυαλό μου ακούγοντας τις δηλώσεις των επισήμων κορακιών μετά την λήξη του Eurogroup.

4μηνη παράταση του μνημονίου ως έχει, χωρίς μονομερείς ενέργειες, χωρίς αλλαγή όσων εφαρμόζονται και πρώτα - πρώτα η ανακεφαλαίωση των τραπεζών.

Την Δευτέρα πρέπει να παρουσιάσει η κυβέρνηση τα νέα μέτρα που θα μας εφαρμόσει, με ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και ότι ξέραμε μέχρι τώρα.

Η Ευρώπη των λαών μίλησε, τα άτακτα παιδιά στην γωνία.

Αλήθεια ποιος από σας πίστεψε ότι μέσα στον λάκκο των λεόντων του ευρωπαϊκού καπιταλισμού θα ωφεληθεί ο λαός, μα τι ρωτάω η μεγάλη πλειοψηφία των τελευταίων εκλογών βέβαια.

Μήπως στο και 5' θα πρέπει να αντιδράσουμε;

μήπως να απαιτήσουμε αυτά που μας ανήκουν;

μήπως να καταλάβουμε ότι στον καπιταλισμό το αστικό κράτος και οι διεθνείς ενώσεις του μόνο το κεφάλαιο (τράπεζες, μονοπώλια κ.λ.π.)  θα υπηρετούν;

μήπως έχει δίκιο το ΚΚΕ που μας έλεγε ότι δεν μπορεί να υπάρξει λαϊκή (αριστερή, κομμουνιστική, εργατική ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε) κυβέρνηση χωρίς ανατροπή του αστικού κράτους και του καπιταλισμού;

Καμία ανοχή, καμία αυταπάτη, καμιά παράταση στην ανοχή των μνημονίων που βαπτίστηκαν προγράμματα. Συσπειρωμένοι στα συνδικάτα μας να παλέψουμε για τα δικαιώματά μας, συσπειρωμένοι στην λαϊκή συμμαχία να αντιπαλέψουμε λιτούς βίους και  αστικά παραμύθια, κι η θάλασσα αρχίζει από θα μα τέλος δεν έχει.

Δεν έχουμε ανάγκη τους σωτήρες, μόνοι μας θα σωθούμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου