Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Σ Ω Θ Η Κ Α Μ Ε !!!



Πληροφορηθήκαμε από το ΕΘΝΟΣ on line ότι:

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα στέλνει στην Αθήνα αποστολή για συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποστολή θα αποτελείται από ανώτερα στελέχη του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών που έχουν γνώση της κρίσης χρέους και συμμετείχαν σε προηγούμενες αποστολές με τον αντιπρόεδρο Τζόζεφ Μπάιντεν και τον υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιού.


Επικεφαλής της Αποστολής θα είναι ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές και Ευρω-Ασιατικές Υποθέσεις, Daleep Singh (δεξιά στη φωτογραφία).
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι η ομάδα που θα αναλάβει τη μεσολάβηση μεταξύ της Αθήνας και των Βρυξελλών, για να εξευρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση, ώστε να τερματιστεί η αντιπαράθεση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων της. Πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη.
Ο Αμερικανός πρόεδρος προσκάλεσε την Καγκελάριο της Γερμανίας να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον για κρίσιμες συνομιλίες που θα καλύψουν την κρίση χρέους της Ευρώπης, και το πρόβλημα της Ελλάδας.


Η ανακοίνωση έγινε από το Λευκό Οίκο, μία ημέρα μετά το ισχυρό μήνυμα υποστήριξης του Μπάρακ Ομπάμα στον ελληνικό λαό και αναφέρει ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος θα φιλοξενήσει την Καγκελάριο στο Λευκό Οίκο και ότι η επίσκεψη υπογραμμίζει τη σημασία της συνεργασίας των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γερμανίας για τις παγκόσμιες υποθέσεις και την ισχυρή και άρρηκτη φιλία μεταξύ των δύο χωρών.
Σύμφωνα με το Λευκό Οίκο, ο Πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος θα έχουν συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο και θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας. Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων της κατάστασης στην Ουκρανία, τη Ρωσίας, ζητήματα αντιτρομοκρατίας.
Επίσης θα συζητήσουν την απειλή του Ισλαμικού Κράτους, το Αφγανιστάν και το Ιράν. Και θα καλύψουν επίσης την οικονομική ανάπτυξη, το διεθνές εμπόριο, την κλιματική αλλαγή και τα σχέδια της Γερμανίας για τη φιλοξενία της Συνόδου Κορυφής της G-7 τον Ιούνιο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας η Ελλάδα μπορεί να εξελιχθεί στο βασικό θέμα της συζήτησης των δύο ηγετών.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Γερμανία είναι μια στενή και πολύτιμη σύμμαχος, συνεργάτης, και φίλος των Ηνωμένων Πολιτειών, και ο Πρόεδρος Ομπάπα ανυπομονεί να υποδεχθεί ξανά την καγκελάριο Μέρκελ στο Λευκό Οίκο.

υπογραφή
Μιχάλης Ιγνατίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου